Rusyada Üniversite Eğitimi için gerekli belgeler

Rusya’da üniversite (lisans) eğitimi için gerekli belgeler aşağıda belirtilmiştir.

  • 10 Adet 3×4 ölçülerinde arka fonu beyaz ve mat fonda vesikalık fotoğraf
  • En az 2 yıllık pasaport
  • Aids testi
  • Diplomanın aslı (valilikten yada kaymakamlıktan apostil yapılacak)
  • Transkript (not dökümü) aslı, ıslak imzalı (valilikten yada kaymakamlıktan apostil yapılacak)

Rusya’da davetiye 25 iş gününde hazırlanmaktadır. Pasaport fotokopinizi erken göndermeniz size zaman kazandıracaktır.

Rusya Dil okulları için gerekli belgeler

Rusya’da dil okulları için gerekli belgeler aşağıda belirtildiği gibidir. Rusya dil okulu için yaş sınırlaması yoktur.

  • 8 Adet 3×4 ölçülerinde mat fonda arka fonu beyaz vesikalık fotoğraf
  • En az 1 yıllık pasaport
  • Aids testi

Rusya’da davetiye 25 iş gününde hazırlanmaktadır. Pasaport fotokopinizi erken göndermeniz size zaman kazandıracaktır.

Rusya Öğrenci Vizesi için gerekli belgeler

Rusya öğrenci vizeleri tek yönlü ve genellikle 90 günlük çıkar. Rusya’ya geldiğinizde eğitim göreceğiniz kurum yani üniversiteler bu vize süresini eğitim almaya devam ettiğiniz her yıl uzatmaktadırlar.

  • Pasaportun aslı
  • Davetiyenin aslı
  • 35x45mm ölçülerinde 2 adet vesikalık fotoğraf (arka fonu beyaz renkte)
  • AIDS testi ( Özel hastanelerdende temin edilebilir)

Önemli hatırlatma: Rusya’da öğrenci vizenizi uzatmak için vize sürenizin bitimine 20 gün kala Üniversitelerin vize departmanlarıyle iletişime geçmeniz gerekmektedir. Vizenin son tarihini kaçıran öğrenciler kaçak durumuna düşerek 5 yıl deport (sınırdışı) cezası alırlar.

Rusyada Eğitim Başvuru Formu

Şehriniz

İstenilen Program