Rusya’da Oturum Alma

Rusyada oturum izni nasıl alınır? 

Türk vatandaşı iseniz Rusyada oturum izni almak için ilk başvurmanız gereken kurum herhangi bir Türkiye Cumhuriyeti savcılığıdır. Savcılıktan sabıka kaydı ile birlikte aldığınız sabıka kaydına yine savcılık tarafından  ”Apostil” yaptırmanız gerekmektedir. İlaveten çıkarılan yeni kanuna göre Rusya’da çalışacak ya da oturum alacak herkesin temel Rusça bilmesi zorunlu hale gelmiştir. Bundan böyle Rusya’da çalışmak ya da Oturum izni – vatandaşlık almak istiyorsanız. Rusça dili yeterlilik sertifikası’da almanız gerekmektedir.

Rusyada oturum izni için gerekli evraklar

  • Sabıka Kaydı Çevirisi ( Rusya’da bulunan herhangi bir noter tarafından tasdikli )
  • Pasaportunuzun Çevirisi ( Rusya’da bulunan herhangi bir noter tarafından tasdikli )
  • Rusça dili sertifikası
  • AİDS Testi
  • 4 Adet Vesikalık Fotoğraf ( Beyaz yada  Renkli fark etmez 35 x 45 Ölçülerinde )
  • Doldurulmuş Başvuru Formu

 Hatırlatma :  Yukarıda bahsi geçen gerekli evrakların ( Fotoğraf hariç ) Hepsi Rusya Federasyonun’da yapılacaktır. Türkiye’den getireceğiniz AİDS testiniz yada herhangi bir pasaport çeviriniz kabul edilmeyecektir.

Rusyada oturum izni almak için Rusya bölgesinde yaşadığınız federal bölgenin göçmenlik bürosuna başvurmanız gerekmektedir.

2 Yorum

  • onur kesgin

    rusyada şirket kurmak istiyorum. benim için de rusça dil yeterlilik isteniyormu

    • admin

      Rusya kanunlarına göre Rusya’da çalışacak, iş kuracak ya da eğitim alacak kişilerin 2015 yılında yürürlüğe giren kanuna göre Rusça dili sertifikası alması zorunludur. Minimum Rusça seviyesi A2 olmalıdır.

  • Bir Yorum Yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.